USA:s presidentval 2020

Upptakten inför årets amerikanska presidentval trummar på. Det är inte bara i USA som en stor del av människorna håller andan, huruvida Trump kommer att få ännu en mandatperiod som president eller inte engagerar en hel värld.

Om det är någonting Trump och hans potentiella motståndare är medvetna om är det betydelsen av varumärkeskännedom. Hos Medtryck hittar du mängder av olika produkter som du kan använda dig av för att sprida ditt varumärke eller budskap. Profilprodukter som du kan ge bort till anställda, kunder och i samband med mässor. Du kan till exempel ordna med en giftbag bestående av olika produkter, till det behöver du papperspåsar med tryck, innehållet, ja, det bestämmer du!

Bort med Trump

Det finns förstås många skäl till den höga nivån av engagemang. Trump ogillas som bekant av många. Han betraktas i många läger, inte utan anledning, som amoralisk och helt skrupelfri. Många känner också att världen är en otryggare plats med honom vid makten i världens, än så länge, mäktigaste land. Och visst ger han, med sitt ideliga twittrande och sina utfall mot medier och annat, ett instabilt och temperamentsfullt intryck.

Ännu vet vi inte vem Demokraterna kommer att ställa som motkandidat. Primärvalen för det demokratiska partiet kommer börja i februari, vem som blir vinnaren vet vi kanske inte förrän någon gång i mitten av sommaren. Det handlar dock främst om tre kandidater: den forne vicepresidenten Joe Biden, den socialistiske senatorn Bernie Sanders och den rappa ekonomiprofessorn och senatorn Elizabeth Warren.

Demokraternas front-runners

Warren och Sanders har i någon betraktats som politiska allierade. Båda för fram ett socialistiskt präglat budskap med fokus på omfördelningspolitik och båda vill reformera det amerikanska sjukförsäkringssystemet. Tonen mellan dem var varm, åtminstone fram tills januari 2020 då Warren påstod att Sanders i ett privat samtal ska ha sagt till den tidigare att en kvinna inte kan vinna presidentvalet. Bernie förnekar att han någonsin ska ha sagt detta. Alldeles oavsett har deras tidigare goda relation blivit mer spänd. Kanske är deras dispyt bara ett tecken på att det faktiska presidentvalet närmar sig.

Barack Obamas tidigare vicepresident Biden är dock fortsatt den mest populäre kandidaten om man frågar väljarna. Hans kandidatur är dock inte problemfri. Dels har han vid upprepade tillfällen sänt signaler som visar att han kanske inte längre helt är i fas med tiden. I anknytning till det kan det också vara ett problem att han, om han skulle bli vald till president, skulle bli USA:s genom tiderna äldste president. Vad som talar för honom är att han rent politiskt befinner sig i mitten, han är liksom varken för lite eller för mycket och representerar för många väljare en återgång till en ordning som man menar fanns innan Trump kom till makten.

Hur det i slutändan kommer att gå återstår att se. Det verkar klart att valet kommer att stå mellan Trump och någon av Biden, Sanders eller Warren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *