Tillbehör för nyhetsredaktionen

De som rapporterar om politiska nyheter professionellt jobbar oftast på en tidning eller TV-redaktion. På en redaktion planerar och framställer man det innehåll som ska komma i tidningen eller nyhetsprogrammet. Leder du en nyhetsredaktion finns det ett par saker som kan underlätta ert arbete. Det kan du läsa mer om nedan.

Skaffa en whiteboard

En av de viktigaste sakerna på en nyhetsredaktion är en whiteboard för att ni ska kunna bolla idéer och utforma kommande rapporter eller artiklar. Det finns flera varianter av whiteboards att välja bland på nätet. Du hittar både större och mindre. Förutom att de kan skilja sig åt till storleken kan de också fästas på väggen, hållas i handen eller ha ben. Du ska välja den whiteboard som passar bäst in i lokalen och fyller era behov allra bäst. Glöm inte bort att köpa pennor och sudd för att ni ska kunna ha användning av er nya whiteboard och börja reda ut vad som hände i det senaste valet eller förbereda ett redaktionsmöte.

Övriga tillbehör

Förutom att ni behöver en whiteboard finns det många andra tillbehör som kommer att underlätta ert arbete och göra er till en bättre dagstidning eller nyhetsprogram. Det är till exempel bra att ha tillgång till vanliga kontorsmaterial såsom anteckningsblock, pennor, mappar, häftstift och liknande. Men det kan också vara bra med en projektor och bildskärmar till konferensrummet för att ni på ett smidigt sätt ska kunna presentera en idé eller gå igenom vad som ska hända på företaget härnäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *